Woningbouw in Velsen

In de Jutter gaan iedere maand twee partijen in gesprek met elkaar over een actueel onderwerp. Deze keer heeft onze eigen Ferry Levasier een mooi stuk geschreven, gemeend en uit het hart.

De tekst is 1 op 1 hieronder gezet, het gehele artikel inclusief de politieke correcte antwoorden van Joost Bleekman & Velsen Lokaal staan in deze PDF of is te lezen door de foto aan te klikken.

Ferry Levasier over de Woningbouw in Velsen.

Het is een feit dat we in Velsen een woningen tekort hebben. In de gemeente zijn er genoeg plekken waar we kunnen bouwen, alleen zijn de meningen verdeeld of deze plekken ook gewenst zijn. Denk maar aan het stukje duin bij de Amperestraat of als voorbeeld het bouwen op plekken waar natuur is.

Waar we voor moeten waken is dat de gemeente en met name Velsen Noord en IJmuiden niet twee kernen worden waar alleen hoogbouw gebouwd staat. Als gemeente moeten we in 2021 met urgentie woonruimte bieden aan 106 nieuwe statushouders waar geen woningen voor zijn, met als gevolg dat onze jeugd nog langer moeten wachten om kans te maken op een woning.

Forza! is niet tegen het bieden van hulp aan mensen, we moeten alleen onze toekomst (de jeugd) en onze eigen inwoners NIET uit het oog verliezen. Het bouwen van nieuwe woningen is noodzakelijk & het opnieuw kijken naar de urgentie op woningen moet worden aangepast of verdwijnen.

Zo wordt iedereen gelijk behandeld

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.