Afsluiting Spaarnwoude ivm illegale feesten

Spaarnwoude is een van de gebieden die de Veiligheidsregio Kennemerland in de strijd tegen corona ’s nachts wil afsluiten. Om zo het aantal illegale feesten een halt toe te roepen.

Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Velsen. Donderdag neemt de veiligheidsregio een definitief besluit en wordt bekend hoe de afsluiting vorm gegeven wordt. Aanvankelijk werden er nog geen concrete gebieden genoemd. In het recreatiegebied zijn de afgelopen maanden al diverse feesten ontbonden.

Wat vindt de Velsense gemeenteraad van de voorgenomen nachtsluiting?

Sander Scholts (Forza) is nog niet overtuigd van de afsluiting. ,,Ze gaan eerst eerder de kroegen sluiten, daarmee zorg je er juist voor dat jongeren illegaal gaan feesten. Dat besluit om kroegen eerder te sluiten ben ik echt tegen, het is puur voor de bühne. Als het echt voor de veiligheid is bedoeld, dan moeten er gebieden afgesloten worden, maar ik betwijfel of deze maatregel zin heeft. Als je het ene gebied afsluit, gaan ze ergens anders heen.’’

Annekee van Eggermont (CDA) heeft er alle begrip voor. ,,Ik volg de ontwikkeling zeer nauw omdat ik nog altijd goede contacten heb in de zorg waar ik gewerkt heb. Ik maak me heel erg ongerust hoe het gaat met het virus. Afsluiten is een moeilijk besluit maar ik begrijp het wel.’’

Ben Hendriks (PvdA) steunt de afsluiting juist. ,,Ontzettend jammer dat het nodig is en dat zoveel mensen de maatregelen ter discussie stellen. Mensen hebben ook weer een prikkel nodig om weer aan de maatregelen te denken. En als we elke oplossing ter discussie stellen dan komen we nergens.’’

Robert van Koten (PS): ,,Je moet wat. Heb er wel begrip voor. Ik vraag me alleen wel af of het te handhaven is.’’ Gaan jongeren dan niet naar een andere plek? Van Koten: ,,Tsja, je kan niet overal hekken plaatsen.’’

Cas Schollink (VVD) brandt zijn handen niet aan de sluiting van Spaarnwoude. ,,Het is een beslissing van de Veiligheidsregio Kennemerland.’’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.