Raadsvragen Velser traverse Velsen-Noord

Aanpassing Velser-Traverse Velsen-Noord

Vragen:

 

VRAAG 1:

Het zogenaamde “de Waard’’ terrein is eigendom van de gemeente Velsen

Als het fietstunneltje wordt neergelegd begint en eindigt het volgens ons op Velsens grondgebied. Wij denken dat de Velsense burgers over deze zaak mee hadden moeten participeren. Denkt het college dat dit voldoende is gebeurd?

  1. Zo ja. Waarop is deze mening gebaseerd?
  2. Zo nee. Waarom is dit niet gebeurd?

 

VRAAG 2:

Als men door het fietstunneltje of over de kruising vanuit Velsen-noord richting Beverwijk gaat over het meanderende fietspad staat men voor de kruising op het busstation stil omdat het fietspad niet doorloopt en men officieel af moet stappen om zijn weg te vervolgen. Vindt het college dit een juiste situatie?

  1. Zo ja, Blijft dit zo?
  2. Zo nee, wat gaat men hier aan doen?

VRAAG 3:

Er wordt gesproken over de belemmering van het verkeer op de N197 door de overstekende fietsers. Denkt het college dat deze belemmering alleen over fietsers gaat of zal er op termijn ook zo worden gereageerd op het autoverkeer van en naar Velsen-noord. Als dit zo zou zijn zou de kruising geheel dicht kunnen gaan voor al het overstekend verkeer vanuit Velsen-Noord en Beverwijk en zal Velsen-noord alleen nog toegankelijk zijn via de Wenckebachstraat of de Concordiastraat.

  1. Hoe gaat men dit eventueel uitleggen aan de bewoners, die dan voor bijvoorbeeld een hypothetische acute nood ziekenhuisopname gedwongen worden om te moeten om rijden via de Wenckebachstraat of de Concordiastraat?

VRAAG 4:

In het Lokale Verkeers en Vervoers Plan van Beverwijk wordt de ‘rondweg Velsen-Noord’ genoemd. Daar schijnt men de Concordiastraat mee te bedoelen. Is dit bij het college bekend?

  1. Zo ja, kunt u hier meer over uitleggen?
  2. Zo nee, wat gaat u daar aan doen?

 

Namens de fractie van:

Forza IJmond, Sander Scholts 

                             &

Politiek Sociaal, Robert van Koten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.