Stemverklaring Forza! Geen subsidie naar de schouwburg Velsen

IJmuiden, 25 januari 2018

Voorzitter,

 

Forza! IJmond is vanwege diverse reden tegen het raadsvoorstel om de Schouwburg van een donatie te voorzien. Mede door gedegen overleg en de steun van een grote achterban in Velsen. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat er voor Forza! IJmond nagenoeg niets veranderd en hetgeen wel wordt aangepakt, minimale effecten heeft en dit allemaal voor een bedrag 1.5 miljoen.

Het niet steunen van het raadsvoorstel betekend een faillissement, echter wij zijn ervan overtuigd net als vele anderen dat een doorstart een positief effect zal hebben.

In deze stemverklaring of in ons betoog, kunnen wij en andere partijen allerlei redenen en details aanhalen om voor of tegen dit voorstel te zijn.

Echter, door de bomen ziet niemand het bos meer staan als we nogmaals op alle details ingaan. Dit heeft voor ons ook geen zin meer en ik denk dat de inwoners van Velsen hier ook geen behoefte meer aan hebben.

Alle stukken zijn openbaar en bekend op diverse media & iedereen kan zijn of haar eigen mening vormen. Die mening is eigenlijk heel simpel: Je bent voor of tegen, oftewel de schouwburg mag veel geld kosten van onze inwoners of juist niet.

Wat Forza! IJmond betreft is dit antwoord, weloverwogen : NIET.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.