Wateroverlast Velsen-Noord

VELSEN – VELSEN-NOORD Wim de Baar wijst naar de sloot in de Gildenbuurt in Velsen-Noord: “de boosdoener”. Net als veel andere buurtbewoners loopt zijn kelder regelmatig vol water. De gemeente zou niet genoeg doen om het probleem op te lossen. NH Kiest legde dit heet hangijzer aan de lokale partijen voor.

Buurtbewoner Gerrit Ausma blijft het water wegpompen en Berry de Haan zegt dat er paddenstoelen en schimmels onder hun huizen groeien. “Voor mensen kan dit gezondheidsklachten veroorzaken”, vreest De Haan.

Na jaren van wateroverlast is de gemeente volgens de buurtbewoners nog steeds niet met een oplossing gekomen. “De gemeente verschuilt zich achter het begrip ‘doelmatigheid’. Ze willen de grond niet opentrekken om een nieuwe drainage aan te leggen, omdat ze een aantal jaar geleden al nieuwe riolering hebben aangelegd”, vertelt Ausma.

Aan de lokale partijen van de gemeente Velsen is het vraagstuk voorgelegd: De gemeente Velsen moet de wateroverlast in de huizen in Velsen-Noord definitief oplossen.

Reactie Forza! IJmond:

EENS: Wij erkennen dat de gemeente samen met de “aktiegroep ”een gedegen onderzoek heeft gedaan en dat de gemeente enkele knelpunten heeft aangepakt. De burgers lezen in de krant dat de hoge waterstanden niet structureel zijn en er worden info-avonden beloofd om dit zelf op te lossen. Mensen hebben een droog huis gekocht en worden nu geconfronteerd met nattigheid. Wij willen niet dat de gemeente deze lasten naar de burgers verschuift onder het motto ”eigen schuld dikke bult”. Wij doen hierbij de belofte dat wij voor iedereen in Velsen ons best gaan doen om droge (voeten) kelders te hebben en te behouden.

Bron en de antwoorden van overige partijen: http://www.nhnieuws.nl/nieuws/218673/Politieke-partijen-Velsen-spreken-zich-uit-over-wateroverlast

 

Antwoord door Lieneke Post uit Velsen-Noord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.