De drie musketiers gaan de politiek in, ze sluiten zich aan bij Forza IJmond:

Het wordt toch geen PVV, melden de Velsense actievoerders die zich vooral hard maken voor een betere verspreiding van statushouders over alle kernen.

Ron Bouwer legt uit: ,,We hebben afgelopen maanden veel contact gehad met de PVV, maar we zijn zo ontzettend teleurgesteld in ze.’’ Het contact verliep stroef, soms hoorde hij weken niets. ,,Wij hadden best met de PVV in zee gewild, maar we hebben dan wel ondersteuning nodig. Die kregen we niet.’’

Mede-musketier Johan Visser wil graag de gemeenteraad in omdat hij zich boos maakt over dingen die mis gaan in de Velsense politiek. ,,Maar de PVV heeft voor mij afgedaan.’’ Wat voor hem ook meespeelt, is zijn .’’

A4

Ondertussen verliep het contact met fractievoorzitter en eigenaar van Forza IJmond Sander Scholts juist heel goed. De musketiers liggen inhoudelijk op één lijn met de partij die zich typeert als ’Fortuynistisch’.

Het liefst zouden de heren de grenzen willen sluiten, maar dat kan een plaatselijke afdeling natuurlijk niet bewerkstelligen. De multiculturele samenleving zal komende verkiezingen – in maart 2018 – een belangrijk speerpunt zijn.

Scholts: ,,Komende maanden gaan we werken aan een verkiezingsprogramma. Dat moet op een a4’tje kunnen. Visser: ,,Meer gaan mensen toch niet lezen.’’

Tien

In december moet bekend worden wie op welke plaats komt. Johan Visser wil in ieder geval graag de gemeenteraad in. Ron Bouwer steunt Forza komend jaar tot de verkiezingen in alles, hij helpt mee met de campagne, maar zal niet verkiesbaar zijn.

De derde musketier John Weidijk kan vanwege gezondheidsredenen niet meedoen. Verder komen op de lijst de steunfractieleden van Forza IJmond: Lieneke Post en Joost Bleekman. Scholts wil uiteindelijk een lijst van zo’n tien verkiesbare Velsenaren bekend maken. ,,Er lopen nog meerdere gesprekken met geïnteresseerden.’’

Uiteindelijk wil Forza tussen de vier en zes zetels bemachtigen. Volgens Scholts is dat haalbaar. ,,Bij de vorige verkiezingen stonden we in de peilingen op zes tot acht zetels. We hebben destijds in de laatste weken van de campagne een aantal fouten gemaakt, daardoor kwamen we uiteindelijk op twee uit.’’

De uitslag betekende dat Beryl Dreijer en Sander Scholts samen de raad in gingen. Dat verliep niet naar wens en na enkele maanden splitste Dreijer zich af. Scholts wil leren van de fouten die destijds zijn gemaakt.

,,Het is zo belangrijk dat je op één lijn ligt en dat je goed samenwerkt.’’ Met de musketiers ziet hij dat wel zitten. Ook Visser is enthousiast: ,,Samenwerken is het sleutelwoord.’’

Overigens hebben de musketiers en Forza een creatieve ondertitel voor hun politieke partij bedacht: Partij voor Velsenaren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.