Update: Sessie integratie en participatie statushouders – wordt vervolgt

Gisteren was er een sessie over statushouders en de manier van integratie en participatie . Het door ons voorbereidde werk, heb ik niet kunnen vertellen. De voorzitter die de regie en normale structuur hoort te hanteren, was dit naar mening van ons en overige raadsleden volledig “kwijt”.

De gasten die in de raadszaal een presentatie gaven of een mondelinge toelichting gaven, werden niet op ordentelijke manier of volgorde voorgesteld. Insprekers hadden zich niet gemeld, echter meerdere malen was er een onduidelijke discussie of “stakeholders” die aan dit project meewerken hun zegje mochten doen. Besloten werd om 1 organisatie dit toe te staan, terwijl er anderen ook aanwezig waren en wilde deelnemen.

Normaliter doen de aanwezige hun verhaal en mogen de raadsleden vragen stellen tijdens of op een later moment. Doordat het niet duidelijk was welke gast of stakeholder de vragen beantwoorde, gaf de portefeuillehouder Verkaik ook antwoord op bepaalde vragen.

Meerdere vragen werden er gesteld, waarbij de antwoorden niet paraat waren en deze dan schriftelijk worden geantwoord door de portefeuillehouder.

Op dit moment is het voor ons onduidelijk welke vragen er nu wel of niet beantwoord zijn en welke nog door de portefeuillehouder achteraf worden beantwoord. Afgesproken hebben we om dit af te wachten en daarna onze niet beantwoorde of onduidelijk beantwoorde vragen opnieuw te stellen door middel van raadsvragen.

 

Op de vraag over Vluchtelingewerk Velsen voelde de wethouder zich zichtbaar geirriteerd, dit stuk is te lezen op http://forzaijmond.nu/2017/12/08/vluchtelingenwerk-velsen-staat-statushouder-straks/

 

Wordt vervolgd………

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.