Vragen raadslid over opvang statushouders niet beantwoord: ‘Dit zorgt juist voor onrust’

28 juni 2017 — 21:47 – BRON WNL

Sander Scholts, fractievoorzitter van de lokale partij Forza! in de gemeente Velsen, is niet blij de gang van zaken. Hij stelde het college een aantal vragen over de opvang van statushouders, maar kreeg naar eigen zeggen op geen enkele vraag fatsoenlijk antwoord. “Ik mag toch gewoon vragen stellen als gekozen volksvertegenwoodiger?”, aldus Scholts tegen WNL.

Vragen die het raadslid had gesteld waren: “Bent u met ons van mening dat het plaatsen van nóg meer statushouders in onze gemeente van invloed is op de sfeer, het straatbeeld en de bevolkingssamenstelling van Velsen (anders gezegd: het gezicht van Velsen)?” En: “Zit er een grens aan het absorptievermogen van Velsen met betrekking tot de huisvesting en opvang van statushouders? Wanneer is die grens bereikt?”

Maatschappelijke onrust

“Een van de redenen dat we geen antwoord krijgen zou kunnen zijn dat het antwoord voor maatschappelijke onrust zou zorgen”, zegt Scholts. “Maar de onrust die er nu is omdat er geen antwoord wordt gegeven, willen wij juist wegnemen met de vragen.”

Ook buurtbewoners zijn verbaasd dat er geen antwoord wordt gegeven. “Hij vraagt het natuurlijk voor een hele groep mensen, waar hij voor opkomt. Hij wil daar gewoon duidelijkheid over hebben.” De buurtbewoners willen niks weten van racisme. “Iedereen is welkom en iedereen moet je helpen. Je moet het wel verspreiden, want IJmuiden kan het niet alleen dragen.”

Door: Thijs Kroezen

 

Vragen raadslid over opvang statushouders niet beantwoord: ‘Dit zorgt juist voor onrust’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.